książki dla dzieci, księgarnia dla dzieci, księgarnia sopot, książki edukacyjne

Hummusy i pasty

Hummusy i pasty

    • 54,99 zł
    szt.
    W magazynie: Ostatnia sztuka
    • ISBN: 9788324075485
    • Ocena
    • 76 prostych i inspirujących przepisów na zdrowe i pyszne hummusy i pasty.To nieprawda, że hummus to tylko ciecierzyca, czosnek, sezam i
    • Pełny opis
    ISBN9788324075485
    Wymiary205 x 250 mm
    Liczba stron208
    Oprawatwarda


    76 prostych i inspirujących przepisów na zdrowe i pyszne hummusy i pasty.

    To nieprawda, że hummus to tylko ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa.
    Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek.
    Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową pastą z czarnej fasoli?
    Dzięki tej książce dowiesz się, jak ugotować ciecierzycę, żeby kusiła orzechowym smakiem, do czego używać czarnej soli i jak wytrawnie smakuje kiszona cytryna.
    Konrad Budzyk, dietetyk, weganin i bloger, sprawi, że zdrowe warzywa i owoce pojawią się na twoim stole w nowej, zaskakującej postaci.

    OPINIE O KSIĄŻCE:
    "Książka stała się dla mnie prawdziwą inspiracją. Poznałam nowe produkty, a te dobrze mi znane nauczyłam się przygotowywać w zupełnie innej odsłonie. W sumie, w książce znalazło się siedemdziesiąt sześć przepisów, w których królują warzywa takie jak: ciecierzyca, papryka, dynia, burak, czosnek, batat i wiele, wiele innych. Jestem pewna, że każdy znajdzie coś dla siebie, nawet jeśli tak jak ja nie jest weganinem ani wegetarianinem."
    /Martyna, ryszawa.blogspot.com/
    "Hummusy, pasty, pasztety, smakowite dodatki - w sumie siedemdziesiąt sześć inspirujących przepisów na pyszne i zdrowe dodatki do pieczywa i sałatek. Można przyrządzać pasty ściśle według receptur Konrada, można traktować je jak inspirację i samemu dobierać składniki i proporcje. Mam ochotę spróbować prawie każdej pasty z jego książki!"
    /Małgorzata, napiecyku.pl/

    "Jeśli komuś się wydaje, że skoro robi hummus i eksperymentuje z jego różnymi wariacjami, to książka nie jest mu potrzebna - jest w błędzie. Pozycja według mnie jest przydatna zarówno dla osób, które nigdy nie robiły past do pieczywa, jak i dla tych, którzy je lubią i robią. Kocham wszelkiego rodzaju hummusy, pasty - od słonecznikowych, przez te na bazie twarożku, po wszelkie warzywne - i faktycznie przygotowuję je dość często. Ta książka daje mi możliwość porównania, podpatrzenia, zainspirowania się."
    /Joanna, kameleonkulinarny.pl/
    "Tym, co zachwyca już od pierwszego wejrzenia, są fotografie. I mimo że pasty to - zaraz po gulaszach i zupach - najmniej wdzięczne do fotografowania potrawy, to w "Hummusach i pastach" nie znajdziecie złych kadrów. Zdjęcia są dopracowane w każdym detalu, urozmaicone, w stonowanych odcieniach, zazwyczaj na ciemnym, męskim tle."
    /Ewa, babywkuchni.com.pl/

    • Brak komentarzy

    Zobacz inne w tej kategorii

    Najczęściej kupowane z tym produktem

    Twój koszyk
    brak produktów w koszyku
    0,00 zł
    Sprawdź koszyk

    Kategorie Mapa strony

    Ostatnio oglądane