książki dla dzieci, księgarnia dla dzieci, księgarnia sopot, książki edukacyjne

Home DLA DOROSŁYCHZdrowie › Księga kwiatów jadalnych - 300 przepisów, historia roślin

Księga kwiatów jadalnych - 300 przepisów, historia roślin

Księga kwiatów jadalnych - 300 przepisów, historia roślin

  • 89,00 zł
szt.
W magazynie: Ostatnia sztuka
  • ISBN: 9788365852236
  • Ocena
  • Sztuki stosowania kwiatów w kuchni nie traktuje się już jak wiedzy tajemnej. Kuchnia kwiatowa zadowala zmysły smaku i wzroku. Jest także
  • Pełny opis
ISBN9788365852236
Wymiary237 x 169 mm
Oprawamiękka

Sztuki stosowania kwiatów w kuchni nie traktuje się już jak wiedzy tajemnej.

Kuchnia kwiatowa zadowala zmysły smaku i wzroku. Jest także interesująca
ze względu na właściwości odżywcze.
Kwiaty jadalne dostarczają witaminę C (ogórecznik, nasturcja, kwiat szczypiorku), witaminę D (nasturcja), witaminę A (kwiaty cukinii), witaminę E(róża, lawenda), potas (chryzantema, goździk), żelazo (ogórecznik), wapń (ketmia), fitozwiązki (nagietek, fiołek, mniszek lekarski, róża).
Niezależnie od właściwości odżywczych kwiaty stosujemy głównie ze względu na ich piękno, świeżość i oryginalność dla przyjemności.
Gdy kwiaty pojawiają się na stole, wprowadzają element nowości, zaciekawienia i
przekierowują uwagę biesiadników na siebie. Warto zatem choć trochę poznać historię
kwiatów. Skąd pochodzą? Kiedy powstały i kto je przywiózł do naszego regionu? Do
czego najpierw używano kwiatów? Jak je stosowano?

  • Brak komentarzy

Zobacz inne w tej kategorii

Twój koszyk
brak produktów w koszyku
0,00 zł
Sprawdź koszyk

Kategorie Mapa strony

Ostatnio oglądane