książki dla dzieci, księgarnia dla dzieci, księgarnia sopot, książki edukacyjne

Rozmowy przy stole

Rozmowy przy stole

  • ISBN: 9788324074648
  • Ocena
  • Czym jest współczesna kuchnia polska? Czy to schabowy z ziemniakami,pierogi ruskie i kapusta? Nie! To wyjątkowe, choć często proste
  • Pełny opis
Wymiary230 x 165 mm
Rok wydania2021
Liczba stron320
Oprawatwarda


Czym jest współczesna kuchnia polska? Czy to schabowy z ziemniakami,
pierogi ruskie i kapusta? Nie! To wyjątkowe, choć często proste dania
powstające w zgodzie z ideą slow food.


Wyrusz w niezwykłą podróż przez urzekające wioski i malownicze zakątki,
które odkryjesz dzięki KULINARNEMU PRZEWODNIKOWI NATALII SOSIN-KROSNOWSKIEJ.
Poznaj wspaniałe smaki i lokalne produkty, które trafiają prosto z ogrodu na stół.

Dowiedz się, jak doprawić tradycyjne dania szczyptą nowoczesności.

Wegański smalec z fasoli
Pasztet z amarantusa ze śliwkami
Omlet z kiszoną kapustą, olejem szczypiorkowym i miodem
Policzek wołowy na pure chrzanowym z piklowanymi burakami
Tartaczna zupa rybna
Deser z ogórka z pistacjami
Domowy cydr

To tylko część z potraw, których twórcy czerpią z polskiego dziedzictwa kulinarnego.


Natalia Sosin-Krosnowska spośród stu agroturystyk, które odwiedziła, podróżując po Polsce, wybrała dwadzieścia. Ich właściciele zapraszają nas do
wspólnego stołu, opowiadają o tym, kim są, jak odnaleźli swoje miejsce na Ziemi, dlaczego wybrali życie na wsi, jak wyglądała ich kulinarna droga, co ich
inspiruje i dlaczego goszczenie i karmienie ludzi sprawia im taką
przyjemność.


Niektórzy z jej rozmówców to weganie, inni specjalizują się w daniach mięsnych, gotowaniu dla osób z wykluczeniami dietetycznymi lub w tworzeniu dań
z wykorzystaniem kwiatów i chwastów. Co ich łączy?

Pasja, dbałość o jakość produktów i otwartość na drugiego człowieka.


W tych doświadczeniach miłości i troski zawarta jest magia
smaku.
  • Brak komentarzy

Zobacz inne w tej kategorii

Twój koszyk
brak produktów w koszyku
0,00 zł
Sprawdź koszyk

Kategorie Mapa strony

Ostatnio oglądane